Crowdfunding

Help je mee?

Vlinderbloemige planten zoals klavers, halen stikstof uit de lucht en leggen dat vast in de bodem. Een soort gratis mest eigenlijk. 

Steeds meer akkerbouwers zaaien in de zomer na de oogst, hun land weer in met ‘groenbemesters’: snelgroeiende planten die de bodem bedekt houden en zo beschermen tegen de zon, wind en uitspoeling. Dat is beter voor het bodemleven. 

Met deze crowdfundingsactie helpen we akkerbouwers om te experimenteren met duurdere groenbemestermengsels met vlinderbloemigen. Een mengsel met meerdere soorten met diepe en ondiepe wortels. 

Het resultaat is meer biodiversiteit, een gezondere bodem én meer stikstof beschikbaar in de bodem waardoor de boer voor de volgende oogst minder kunstmest hoeft te gebruiken. Allemaal voordelen dus. Maar voor de boer is het duurder en vergt het een nieuwe manier van werken. Met deze actie helpen we boeren op een laagdrempelige manier ermee te experimenteren.

Help jij mee? 

Voor elke 15 euro draag jij bij aan:

  • +/- 2000 m2 biodivers akkerland
  • een gezondere bodem die beter is bestand tegen droogtes en hoosbuien
  • 20% minder (kunst)mest bij vervolggewas
  • minder CO2 uitstoot
  • Meer voedsel voor insecten en vogels

DonatieformulierStichting Urgenda

Het gedoneerde bedrag wordt overgemaakt aan Stichting Urgenda, één van de initiafnemers. Urgenda zorgt dat het geld aan 1001ha.nl wordt besteed. Stichting Urgenda is een ANBI instelling. 

Stichting Urgenda
Nicolaes Maesstraat 2-224
1506 LB Zaandam

IBAN nummer
NL69 TRIO 0784 9175 58

BIC
TRIONL2U

KvK
Rotterdam 24429002

RSIN nummer:
818964273